BMA Araştırma; Araştırma Ofisi ve Sigma Akademik Danışmanlık Hizmetleri markaları ile birlikte, mevzuatın sınırlandırdığı ölçütler ve talepler doğrultusunda araştırmaların, bilgi derinliği ve içerik açısından optimum kalitede olması gerektiğini / olacağını taahhüt etmektedir. Talepler, talep edicinin belirlediği sınırlardadır; verilerin korunması ve güvenliğinin sağlanması hizmet kalitesinin öncelikleri arasındadır.
Sektörel danışmanlıklarda; iş geliştirme ve iyileştirme, marka değeri araştırmaları, tüketici davranışı araştırmaları ve diğer araştırma konularında öncelik talep edenin gereksinimleridir. Bu gereksinimler doğru ve sağlıklı analiz edilerek o konuya yoğunlaşılmaktadır.
Bireysel danışmanlıklarda ve özellikle de akademik araştırmalarda da içerik kalitesi, özgünlük, gizlilik ile birlikte veri güvenliği ve verilerin korunması öncelikler olarak sayılmaktadır.
Araştırma Ofisi, gizlilik politikası gereği müşteri kişisel bilgilerini; üçüncü kişiler, ortaklar / paydaşlar ve diğer kurumlarla paylaşmaz. Araştırmalarla ilgili tüm veriler, talep edenlerle sürekli iletişim halinde olan koordinatörler tarafından uzman danışmanlara “double blind” yöntemi ile iletilmektedir. Gerek müşterilerin gerekse araştırmalarda görev alacak olan danışmanların kişisel bilgileri Araştırma Ofisi tarafından paylaşılmamaktadır. Tüm araştırma ve raporlamalar; danışmanlar ve koordinatörler vasıtasıyla 6Sigma stratejilerinden DMAIC yöntemi kullanılarak sonuca ulaştırılır ve talep edenlere iletilir. Tüm bunlarla birlikte Araştırma Ofisi, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereği hazırlanan eserlerin ve eser sahiplerinin maddi ve manevi haklarını korur ve eserlerden yararlanma hakkını yalnızca ilgili müşterilere verir. Yine Araştırma Ofisi, 6502 sayılı Tüketicilerin Korunması Kanunu ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereği müşterilerin memnuniyetini sağlamayı ve korumayı amaç edinmiştir.